Förintelsens minnesdag

Spread the love

”Den 27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. Det är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer – samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. År 2022 är det 77 år sedan.

Sedan 2001 har det varit en nationell minnesdag. År 2005 deklarerade FN denna dag som internationell minnesdag. Det är en dag då vi hedrar minnet av alla som mördades under Förintelsen och de som stod emot. En dag för alla som vill uttrycka sitt stöd för alla människors lika värde.
Läs mer på www.levandehistoria.se

Boken Om detta må ni berätta är en bok om Förintelsen i Europa under åren 1933-1945. Med hjälp av fakta, dikter, citat och vittnesmål visar författarna Stéphane Bruchfeld och Paul A. Levine en bild av hur det ofattbara blev verklighet. Boken handlar om vad människor är i stånd att göra mot andra människor när demokratins värden bryts ner och ersätts av hatets och våldets ideologi.

Beställ boken på Kulturhandla nu.

Det går naturligtvis att beställa den direkt från Forum för levande historias hemsida direkt: www.levandehistoria.se

På Forum för levande historia kan du ladda ner och beställa mycket material i olika former helt gratis. Daisy-bok på svenska, video med teckenspråk, punktskriftsversion. Material i PDF finns åxå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *